Geen Klassieke Oudheid zonder geloof!

Niets is zo bepalend voor de Klassieke Oudheid als de religie van de Grieken en de Romeinen. Er zouden geen tempels, godenbeelden en mythen hebben bestaan als het geloof niet zo’n wezenlijke plaats in de antieke wereld zou hebben gehad. Hoe anders is dat vandaag de dag… Reden genoeg om eens dieper in te gaan op geloof in de Oudheid!

In zes nieuwe lezingen neem ik je in woord en beeld mee naar de oude wereld waar we ontdekken welke eigenaardigheden zo kenmerkend waren voor de religie van de Grieken en de Romeinen. Waarin geloofden zij? Welke rituelen hadden ze? Welke overtuigingen bestonden er? Hoe keken ze aan tegen andere en vreemde religies?

KOOP HIER JE TICKETS !

Zes avonden vol religie, mythologie, kunst, architectuur, spiritualiteit en filosofie! Maar… is het allemaal wel zo geloofwaardig? GELOOF JE ’T ZELF?!

Wees welkom op zes dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur op een unieke én toepasselijke locatie in Bergen op Zoom: de Synagoge (Koevoetstraat 39).

Programma: 

  1. de Grieks-Romeinse godsdienst (13 september)
  2. Tempels & Rituelen (20 september)
  3. Vreemde Goden & Godinnen (27 september)
  4. Joden in de Oudheid (4 oktober)
  5. de eerste Christenen (11 oktober)
  6. Bijgeloof & Magie (18 oktober)

KOOP HIER JE TICKETS !