Sinds 2016 verzorg ik lezingen over Klassieke Kunst & Cultuur. Omdat de wereld van de Oude Grieken en de Romeinen mij na aan het hart ligt. En omdat ik ervan overtuigd ben dat het delen van kennis over de antieke wereld andere mensen kan inspireren. En een lezing betekent voor het publiek bij mij niet alleen luisteren, maar ook kijken: naar afbeeldingen van kunstwerken, archeologische vondsten, gebouwen en opgravingen.

De laatste reeks lezingen die ik heb gegeven ging over Schoonheid in de Oudheid. Dit voorjaar start ik met een nieuwe reeks, waarbij de literatuur uit de Oudheid de leidraad vormt. Meer informatie vind je hieronder!

De klassieke lezingen geef ik op dinsdagavond van 20 tot 22 uur in de Bibliotheek van Bergen op Zoom en op woensdagochtend van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek van Roosendaal.

Natuurlijk geef ik ook graag lezingen op locatie: voor uw serviceclub, vriendenvereniging of bedrijfsochtend. Neem vrijblijvend contact met me op en wie weet inspireer ik je binnenkort met de prachtigste verhalen, archeologische vondsten en kunstwerken uit de Klassieke Oudheid!

 

W A T   O U D E   B O E K E N   O N S   V E R T E L L E N

zes lezingen over de literatuur van Grieken en Romeinen

Zes lezingen over de mooiste werken die door Grieken en Romeinen geschreven zijn. Wereldberoemd én onbekend, bemind én ondergewaardeerd: alle vormen van literatuur passeren de revue. Van epos tot tragedie, van redevoering tot liefdesgedicht: maak kennis met de Klassieke Oudheid via het geschreven woord. Want al die oude boeken vertellen ons veel meer dan je denkt!

Kaarten bestel je hier!

De lezingen worden gehouden op dinsdagavond in de Bibliotheek van Bergen op Zoom en op woensdagochtend in de Bibliotheek van Roosendaal. En natuurlijk gaat het niet alleen over letters, woorden en boeken: ook in deze nieuwe reeks lezingen komt weer een rijke verzameling van kunstwerken, archeologische vondsten en historische locaties voorbij. Want daarmee komt de oude wereld van de Grieken en de Romeinen pas écht dichtbij!

Bibliotheek Bergen op Zoom – dinsdagavond van 20 tot 22 uur

27 februari / 5, 12, 19 en 26 maart / 2 april

Bibliotheek Roosendaal – woensdagochtend van 10 tot 12 uur

28 februari / 6, 13, 20 en 27 maart / 3 april

  • lezing 1 – 27 & 28 februari – VAN ALFABET TOT EPOS – het begin van de klassieke literatuur
  • lezing 2 – 5 & 6 maart – VAN PAPYRUS TOT BOEK – voorgedragen en geschreven poëzie
  • lezing 3 – 12 & 13 maart – HET THEATER IN – tragedie, komedie en bokkenspel
  • lezing 4 – 19 & 20 maart – MOORD EN DOODSLAG BESCHREVEN – het schrijven van geschiedenis
  • lezing 5 – 26 & 27 maart – ANALFABETISME EN ONDERWIJS – Latijnse literatuur in Egypte
  • lezing 6 – 2 & 3 april – TOEN MEN ELKAAR NOG BRIEVEN SCHREEF – de mooiste briefliteratuur