DIVINA COMMEDIA: een splinternieuw MODETHEATER in Bergen op Zoom op 7, 8 en 9 april 2022!

BESTEL JE KAARTEN HIER!

Geïnspireerd door het meesterwerk van Dante Alighieri, die 700 jaar geleden stierf, neemt Ward je mee naar de Hel, de Louteringsberg en het Paradijs. In een verhaal dat even tijdloos als actueel is, ga je op reis naar het ultieme geluk, waarnaar ook Dante rond 1300 op zoek was.

De Klassieke Oudheid, de Renaissance en het heden worden met elkaar verweven tot een mythische én realistische wereld, waarin voor iedereen het geluk te vinden is. Kostuums vertellen het verhaal dat iedereen gezien en gehoord moet hebben: want hoop kunnen we allemaal goed gebruiken in deze tijd…!

Waarom creëert Ward eigenlijk dit modetheater over de Divina Commedia van Dante Alighieri? Waarom moet dit verhaal getoond en verteld worden? En wat is trouwens een modetheater? In gesprek met journaliste Marjan Stolk geeft Ward in dit interview antwoorden, waardoor je anders zult kijken naar zijn modetheater!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie:

  • Gebouw Gemini II – Jacob Obrechtlaan 7 – Bergen op Zoom

Voorstellingen:

Kosten:

  • volwassenen: 19,50
  • 12-18 jaar: 9,50
  • onder 12 jaar: gratis (maar let op: bepaalde scènes kunnen als schokkend ervaren worden)

Het nieuwste modetheater DIVINA COMMEDIA zou niet zo tof zijn zonder toffe mede-makers… Vandaar dat ik graag laat weten dat ik super blij ben met de bijzondere samenwerking met drie dames: Elly Kellner, Emmely Tunders en Julie Rogiest. Singer-songwriter Elly vertolkt al zingend de rol van de Romeinse dichter Vergilius, die evenals zij componeerde en schreef; Emmely verzorgt de choreografie van de voorstelling en Julie werkt mee aan de beeldende uitingen en draagt bij aan de inhoud van het narratief. Ik stel dit illustere drietal graag wat uitvoeriger voor:

Elly Kellner (Antwerpen, 1976) is singer-songwriter en illustrator. Al tekenend werkt ze vooral met inkt in een stijl die je kunt omschrijven als verhalend, gedetailleerd en kleurrijk. Met haar muziek bevindt ze zich in een uniek stuk territorium tussen jazz en folk. Ze werkte samen met Grammy-winnend producent Larry Klein (USA) en Iain Matthews (UK). Zowel in haar muzikale als creatieve uitingen deelt Elly een stuk van haar innerlijke wereld, met de vaste overtuiging dat er anderen moeten zijn die de wederzijdse ervaring zullen herkennen. Ze werd in 2019 bekroond met de Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren.

Emmely Tunders (Bergen op Zoom, 1991) studeerde in 2013 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting Docent Dans. Sindsdien geeft zij bevlogen les aan leerlingen van alle leeftijden in de stijlen moderne dans en klassiek ballet. Haar drijfveer is de interesse in ieders eigenheid en groei. Momenteel werkt Emmely als dansdocente op o.a. het CKB in Bergen op Zoom, Balletschool Petrella in Axel, de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur, de dansvooropleiding van RSG ‘t Rijks in Bergen op Zoom en is zij de vaste choreografe van De Musicalvrienden in Goes.

Julie Rogiest (Brugge, 1986) schrijft en illustreert. Ze studeerde Frans en Italiaans en behaalde in 2013 een doctoraat in de letterkunde rond ‘levenskunst’, een thema dat haar is blijven fascineren en de rode draad vormt doorheen haar werk. Haar creaties, met de zee vaak als terugkerend thema, ressorteren onder de noemer ‘kintsugi’ en willen vooral troost brengen. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman.

En verder werken mee:

Annebelle, Anita, Carinne, Chantal, Dylan, Emmy, Eva, Franck, Heddeke, Henk, Imelda, Irene, Janneke, Jippe, John, Karen, Keeke, Keo, Klaas, Marinka, Marion, Mirthe, René, Simon, Walter, Willemijn

  • Grondwerk – CKB
  • Ziezo Kappers – José Schrijn
  • Stichting TOB – Bergen op Zoom
  • John Kuijper & Joost Delrue
  • Harry Nieland Advocatuur
  • Gemeente Bergen op Zoom