Soms komen klanten mijn atelier binnen met een heel persoonlijk verhaal. Een verhaal over hoe ze in het leven staan, over hoe ze tegen zaken aankijken, hoe zaken hun leven veranderd hebben. Een mooie eer is het dan voor mij om dat persoonlijke verhaal te mogen vertalen in een kledingstuk: een japon, een jas, een mantel, die het verhaal van de drager ‘vertelt’.

Bij een dergelijke opdracht vormt het verhaal de leidraad voor het ontwerp. In gesprek met de klant bekijk ik welke wensen er zijn, wat er wel of juist niet zichtbaar mag zijn van het verhaal. Welke kleuren of vormen de klant zelf voor zich ziet. Het zijn mooie gesprekken die ik dan voer met mijn klant. Persoonlijk, openhartig.

Het ontwerp dat ik na zo’n gesprek op papier zet, leg ik voor aan de klant. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor de realisatie van dat ontwerp, ik neem de maten, maak een pasmodel en creëer vervolgens mijn vertaling van het verhaal van de klant in de gewenste japon, jas of mantel.

Onlangs mocht ik weer een persoonlijk verhaal verwerken tot een japon en een colbert. Een verhaal over verandering, over het onverwachte. De verandering bracht ik in beeld door de ruit van de wollen stof in verschillende richtingen te gebruiken. En het onverwachte is zichtbaar geworden in de misschien wat gewaagde en in ieder geval onverwachte combinatie van de traditionele wollen stof met fijn ribfluweel in drie sprekende kleuren.

Ook een persoonlijk verhaal dat je letterlijk wenst mee te dragen en uit te dragen? Neem vrijblijvend contact op via ward@wardwarmoeskerken.nl of 06-12471087.